Por que son tan diferentes os nosos galos e os industriais? O seu sabor e propiedades son únicos:
1. No referente ás partes nobres (zancos, contrazancos, peitugas e ás) ofrécenlle un alto rendemento. Isto en gran parte débese a que son exemplares que gozan de plena liberdade e de que por se é unha raza con moita mobilidade.
2. Pola graxa non se ten que preocupar, xa que se presenta en niveis baixos. Ademais ten a consideración de alta calidade e é recomendada para a saúde debido á alta proporción de ácidos graxos poliinsaturados, omega 3 e omega 6.
3. Esta carne tamén contén unha elevada calidade de proteína e mioglobina, polo que estaría a achegar unha salientable cantidade de ferro á súa dieta.
4.Trátase dunha carne tenra e luminosa, que polas súas características soporta moi ben a conxelación durante meses.
5. En canto á proporción de carne consumible é completamente superior á dos galos industriais, dado que a pel e os ósos teñen un peso bastante inferior.
6. Algo que provén dunha terra lendaria, máxica e verde como a nosa, cuxa produción é moi limitada, que é criado con esforzo e cariño... non cres que paga a pena descubrilo?
Ver “Estudo comparativo das características produtivas e organolépticas dos galos Mos fronte a unha estirpe comercial”
No hay comentarios: